Teszteltem: Veet szőrtelenítőkrémek – Tényleg működnek?

August 15, 2019

Két hónap híján egy éve hogy utoljára tesztelős bejegyzést írtam a blogra, úgyhogy azt hiszem épp itt az ideje egy alapos terméktesztnek! Ezúttal egy olyan témával jöttem ami ha jól emlékszem még nem merült fel a blogon egyszer sem, de biztos vagyok benne hogy a legtöbbünket napi szinten érint: ez nem más, mint a szőrtelenítés. Ezen belül is kifejezetten a szőrtelenítőkrémeket övező városi legendákat fogom ma boncolgatni: működnek? tartós az eredmény? tényleg nem fájdalmas? nem csíp, nem éget? megéri az árát?

Már az elején leszögezném hogy rendkívül szkeptikus voltam mindig a témával kapcsolatban, nem véletlenül nem is nagyon próbálgattam ezt a szőrtelenítési módszert soha. Nekem személy szerint nem kifejezetten érzékeny a bőröm, viszont nagyon száraz a lábamon és a karomon is, így mind borotválás mind gyantázás után sokszor viszket és húzódik.

Pár hete érkezett a Veet-től egy hatalmas csomagom amiben 4-5 különböző krémet küldtek nekem tesztelésre, erről egyébként készült egy vlog is, amiben láthatjátok az első benyomásom és egy real-time tesztelést is, ennek a linkjét itt hagyom, ha bárkit érdekelne. Ott ugyan csak egy első benyomásos tesztelést tudtam csak csinálni, ebben a bejegyzésben már tudok hosszabb távú tapasztalatokról is nyilatkozni azzal kapcsolatban hogy mennyire volt tartós az eredmény, melyik krém vált be a legjobban (mindegyik más hatóanyagokat tartalmaz) és melyiket ajánlanám nektek.Hogyan működik?

A Veet szőrtelenítőkrémek használata számomra nagyon egyszerű volt – tényleg csak ki kell nyomni az érintett területre (próbáltam vékonyabb és vastagabb rétegben is és ugyanolyan eredményt értem el, tehát nem kell eláztatni krémmel az adott bőrfelületet, bőven elég ha a szőrszálak alját eltakarja a krém, így jóval gazdaságosabb), utána pedig krémtípustól függően 3-10 percig kell hagyni hatni. Ez minden krémen fel van tüntetve, de én úgy tapasztaltam hogy a normál formula 3-6 perc alatt hat, míg az érzékeny bőrre való formulák 10 percig is hagyhatók a bőrön. Nem hinném hogy az ajánlottnál érdemes tovább rajta hagyni, nehogy irritációt okozzon, illetve tapasztalatom alapján amit leszedett azt már az első pár percben leszedte.

Személyes tapasztalatként még annyit hozzátennék, hogy mindenképp legyen száraz és tiszta az érintett bőrfelület, tehát kerüljük órákkal előtte a testápoló vagy bármilyen olaj használatát, mert ez csökkentheti a hatást. A legjobb tiszta, frissen mosott bőrfelületen végezni a szőrtelenítést.

Tényleg nem fájdalmas?

Tényleg nem! Én betartottam a dobozon írtakat és nem hagytam fent tovább a krémet a szükségesnél, így nálam semmiféle irritációt nem okozott. Persze ha valakinek nagyon érzékeny a bőre, érdemes lehet egy kisebb területen tesztet csinálni mielőtt nagyobb bőrfelületre is felkerülne, biztos ami biztos. (Akár csak a hajfestékeknél).

Alapvetően maga a krémfelvitel nyilván kellemes, mintha egy zsírosabb állagú testápolót használnánk, utána pedig a mellékelt műanyag spatulával csak ‘le kell húzni’ a krémet a bőrről, utána pedig bő vízzel leöblíteni. Én áttöröltem egy érdesebb felületű törölközővel is a bőröm, ami még plusz szőrszálakat szedett ki a krém lemosása után – ezek szerintem már ‘meglazultak’ eleve, de a lemosás során nem jöttek le.

Utána kifejezetten hidratált lett a bőröm, tekintve hogy tényleg egy krémről van szó, nagyon jól felpuhítja. Illatát tekintve az én személyes kedvencem a kék érzékeny bőrre való volt, mert annak tényleg teljesen testápoló-szerű illata volt. Ez nálam elég nagy pluszpont, mert ahogy említettem rendkívül száraz a bőröm, és a szokásos húzódó és viszkető érzés helyett most puha és selymes a bőröm szőrtelenítés után. Egyébként ez egy dermatológiailag tesztelt krém, sok éves tapasztalattal a márka háta mögött, így nagyon csekélynek tartom az esélyét bármiféle irritációnak.

Mennyire tartós?

A krém azt ígéri, hogy akár 7 napnyi selymes bőrt hagy maga után, ami szerintem abszolút testrész-függő, én például próbáltam a lábamon is ahol nagyon gyorsan nő a szőr, borotválás után általában egy-másfél nap és már elkezd visszanőni. A krémmel körülbelül 3-4 napra tolódott ez ki, viszont a karomon, ahol eleve sokkal puhább és gyengébb a szőr, ott még egy hét után is szőrtelen volt a felület.

Ez nyilván nagyon egyénfüggő, mindenki tisztában van a saját szőrnövekedési szokásaival, de azt mondanám hogy mindenképp hosszabban tart az eredmény mint a borotvával.

Megéri az árát?

Utánanéztem és a drogériákban általánosan 1399 forintért kapható egy dobozzal, ami SZERINTEM körülbelül tíz alkalomra lehet elég egy testrészt nézve, ezt még azért nem tudom biztosra mondani mert több különböző krémet is elkezdtem használni szimultán, így egyiknek sem értem még a végére. Mindenesetre ahogy említettem, nem kell vastagon felvinni. Testrész alatt értem pl.: két alsó lábszár VAGY két felső lábszár, két alsó kar, stb.

Összesített véleményem

Szerintem ez a krém különösen jó lehet a 12-16 éves korosztálynak, akik már szeretnének szőrteleníteni, de nem szeretnének rendszeresen gyantáztatni vagy borotvát használni. Ajánlom azoknak is akik szeretnének elkerülni bármilyen szőrtelenítéssel járó fájdalmat, tortúrát, vagy akik bármilyen okból kifolyólag nem használhatnak borotvát vagy gyantát. Ajánlom azoknak is akik hajlamosak szőrbenövésre, akiknek nagyon száraz és érzékeny a bőrük.

Személyes kedvencem a teljesen sima, normál bőrre való, normál krém, mert ez hozta le a legtöbb szőrt a lábamról, ahol egyébként a legerősebb és a legvastagabb is. Ha viszont érzékeny bőrre valót kerestek, azok közül a legjobban nekem az Aloe Vera és E-vitamin hatóanyagú volt a kedvencem, mert nagyon finom szerintem az illata.

Írjátok meg nekem hogy ti használtátok-e már ezeket a krémeket, ha igen akkor mi a személyes véleményetek/tapasztalatotok velük!

 

Ezt a bejegyzést a Veet támogatta. 

Leave a comment

Your email address will not be published.

Előző bejegyzés