Teszteltem: NYX total control drop foundation

June 18, 2017

leteszteltem életem első NYX alapozóját! ? legjobb tudomásom szerint a Total Control Drop még relatív újnak számít a piacon, legalábbis Magyarországon. én teljesen véletlenül vettem meg, aki olvasta már valamelyik bejegyzésem az szinte biztosan találkozott azzal az állítással, hogy alapozómániás vagyok (ez leginkább annak köszönhető, hogy nagyon csúnya volt a bőröm már fiatalkorom óta, a mai napig sem az igazi), ezért mindig újabb és újabb darabokat tesztelek, van mindenféle különböző márkájú alapozóm, legalább 4-5 különfélét használok egyszerre a szokásos double wearem mellett. így ha egy-kettő már kifogyóban van és éppen olyan helyen járok, beugrok és veszek egy olyat amit még nem próbáltam. így esett a választásom ezúttal egy NYX alapozóra.

nem tudok egyébként dűlőre jutni az érzéseimmel ezzel a termékkel kapcsolatosan – először azt hittem imádom aztán rájöttem hogy mégsem. folyamatosan vaciláltam, hogy mit írjak róla, de még most, írás közben is tanácstalan vagyok. kezdjük talán azzal, hogy szokásomtól eltérően most kifejezetten kértem az eladó hölgy tanácsát, nem tudom miért, barátságos kedvemben voltam. általában mindent magamnak választok ki, utánaolvasok, nézelődök, megrendelem, de most úgy voltam vele hogy rábízom, végtére is ez a munkája.

rögtön ezt ajánlotta a bőrömre, én pedig rögtön csak arra tudtam gondolni, hogy hát persze hogy a legújabb, legdrágább csodaalapozó kell nekem, mi mást is ajánlana. de az enyhe rosszindulatomat félretéve hittem neki és rábíztam a színválasztást is, ami egyébként nem sikerült tökéletesen de egyáltalán nem lett vészes a helyzet. szólt már tesztelés előtt, hogy NAGYON oxidálódik, de mondjuk ez a double wearemmel is így van, úgyhogy fel voltam rá készülve. viszont ez tényleg nagyon változtatja a színét, annak ellenére hogy a boltban 5-10 percig rajtam volt, nem vettem észre hogy hosszú távon mennyire rózsaszínes hatású lesz, ami az én hideg tónusú, sárgás bőrömhöz eléggé kevéssé passzol.

mielőtt részletesen elkezdeném kielemezni hogy mi zavar ebben az alapozóban, gyorsan leírom hogy összességében szerintem nem beszélünk egy rossz termékről, semmi komoly gond nincs vele. tud működni többféle bőrtípuson megfelelő előkészítéssel, de egy problémásabb bőrön nem lesz tökéletes a finish. a fedése kellemes, nem maszkszerű, nem is túl vékony, szóval szerintem teljesen megfelelő. annak ellenére hogy jól megszárad a bőrön, egy kevés, lágy fényt hagy az arcbőrön, nem természetellenesen matt, szép egészséges hatású. nem voltam elájulva tőle, nem hiszem hogy veszek belőle új dobozzal, de ezt mindenképpen el fogom használni, mert tényleg nem vészesen rossz.

viiiszont az alábbi kivetnivalóim vannak vele kapcsolatban:

  1. az ár-érték arány: ez a kis üvegcse itthon kb. 5000 forint körül mozog – nem emlékszem pontosan mennyit fizettem érte, de nagyságrendileg így alakul az ára. ehhez képest viszont csupán 13 ml az egész – ez más alapozókhoz képest nagyon nagyon kicsi kiszerelés.
  2. irtózatosan folyós, nem könnyű dolgozni vele. ahogy az a videóban is látható, ha szivacsra cseppentem azonnal beszívja, maradéktalanul, tehát az összes terméknek annyi. ecsetre sem tudod rakni, mert lefolyik a nyeléig. kézre is trükkös, mert lefolyik róla egy másodperc alatt. így az egyetlen jó megoldásnak azt találtam, ha közvetlen az arcomra cseppentem, majd azonnal eldolgozom.
  3. kapható egy kifejezetten ehhez az alapozóhoz fejlesztett ecset, én sajnos nem vettem meg, amit már bánok mert tulajdonképpen sem szivaccsal, sem ecsettel nem tudtam maradéktalanul, szépen eldolgozni. ha a kettő közül kell választani, akkor inkább a beautyblendert ajánlom, mert az ecsettel tényleg nagyon nem lett szép az eredmény.
  4. nagyon oxidálódik a színe, ezt már fentebb is említettem, de a videóban is látható hogy az elején még passzolt a sárgás tónusú bőrömhöz, de mire felvittem az egészet már teljesen rózsaszínesre oxidálódott. (a videóban kb. 03:06 körül)
  5. ez ugyan nem személyes tapasztalat, de egy kis utánaolvasással azt láttam, hogy zsíros bőrűek nagyon nem szeretik, mert elválik a bőr felületétől, hámló, maszkos hatása lesz.

egyébként maga az applikátoros megoldás nem újdonság, viszont ennél a terméknél kifejezetten sokat kell vele nyűglődni, nagyon sokszor kibugyog az alapozó az üveg szájának peremére, így amikor rácsavarod a tetejét, kinyomódik és szétkenődik az üvegen. egyszóval macerás és összekeni a többi sminkcuccod is, ha nem figyelsz rá kifejezetten minden használat után hogy letörölgesd. ahhoz viszont kifejezetten praktikus, ha több színt szeretnél belőle összekeverni, de ehhez egyébként az alapozó nagyon folyékony állaga is kedvező.

all in all én azt mondanám, hogy ez az alapozó 10/6 értékelést ért el nálam, mert NEM ROSSZ, de lehetne sokkal jobb is. szerintem túlságosan folyékony, ha kissé sűrűbb lenne az állaga akkor könnyebben lehetne kezelni és a bőrön is szebben megmaradhatna. nem mondom, hogy pénzkidobás volt, de nem is lesz az új kedvencem. pici, könnyen magaddal tudod vinni bárhova, aranyos a csomagolása de nehezen kezelhető és csak nagyon megfelelő bőrállapothoz tud rendesen alkalmazkodni. ha előtte radírozol, hidratálsz és használsz egy primert akkor sanszos hogy sokkal szebben fel tudod vinni, de őszintén a mindennapokban erre kinek van ideje? én herótot kapnék reggelente, ha plusz fél órát rá kellene még erre fordítanom alapozás előtt.

ha bárki próbálta, akkor ossza meg a véleményét, érdekel hogy ki szereti, ki nem szereti! nektek bevált, esetleg tudtok jobb NYX alapozót ajánlani?

addigis: ♥

 

az alapozóról készített videóm:

 

SaveSave

Leave a comment

Your email address will not be published.

Előző bejegyzés Következő bejegyzés