Villámgyors utazósmink, csupán pár termékkel

April 15, 2017

ezt a lookot egy rettentő rövid és szerelmes prágai hétvége ihlette, ugyanis pontosan ebből a két tulajdonságából eredően a szükségesnél egy perccel sem szerettem volna többet rabolni belőle sminkeléssel.

mikor útnak indultunk csak egy hátizsákot és egy kézitáskát pakoltunk tele ketten, így  sem igényem, sem lehetőségem nem volt arra, hogy a táskám nagy részét a sminkcuccaim töltsék ki. általában full szettel utazom, de most összepakoltam a legszükségesebb dolgokat egy kis nesszeszerbe és rögtönöztem; mind a három nap ugyanaz a smink volt rajtam, amit ugyanazzal a pár termékkel készítettem.

2

a titok nyitja, hogy a nappali sminkemhez csupán három ecsetet vittem magammal, egy sminkszivacsot, alapozót, a szemöldökszettem, egy bronzosítót és egy highlightert. ezen kívül mindig magamnál tartok egy ajakbalzsamot, és bedobtam a táskámba még pár rúzst. így reggel csak a sima, nappali sminkem kellett feltennem, este pedig ha elmentünk vacsorázni, utólag felkentem egy rúzst. az egész smink elkészítése nem tartott 10-15 percnél tovább reggelente, de mégsem natúr arccal mentem várost nézni. sőt, mivel a bronzosítót és a highlightert nem csak az arcomon, hanem a szememen is szétmaszatoltam, egy természetes hatású és szinte teljesértékű look készült ilyen rövidke idő alatt.

mivel egész nap várost néztünk és se primert se korrektort nem vittem, különösen ügyeltem arra, hogy egy nagy fedésű alapozót válasszak, így a befutó az Estée Lauder Double Wear-je lett. aki már használta annak nem kell bemutatni: ennél nem találsz erősebben fedő alapozót. ezt a beautyblenderemmel nyomkodtam a bőrömbe.

(én ráraktam a videóban egy kis púdert is biztos ami biztos, de gyanítom teljesen feleslegesen, mert ez az alapozó csontszárazra szárad amúgy is. (MAC Studio Fix))

ezután a szokásos szemöldökrutin, egy ferdevégű ecsettel (Make Up Geek dual ended brow brush) villámgyorsan megrajzoltam a nemlétező szemöldökeimet (Anastasia Beverly Hills dipbrow pomade – ash brown), amiket bár soha nem szedtem, mégis olyanok mintha folyton ki lennének csupálva.

az arcom többi részéhez csupán két terméket vittem: egy bronzosítót (KIKO bronzing powder) és egy highlightert (MAC mineralize skinfinish). ezeket szokás szerint az arccsont körül használtam, majd egy kisebb, kerek ecsettel a szemhéjamra kentem a bronzert, ahelyett hogy erre külön szemhéjfestéket vittem volna, ezzel definiáltam a szemzugom. a highlightert ugyanezzel az ecsettel felvittem a szemöldökcsontra, a szemhéjam közepére, a szemem alá és a szemzugomba. a lényeg az volt, hogy minél világosabb, élénkebb legyen a tekintetem. így ehhez sem kellett külön világos szemhéjpúdert vinnem.

végső lépésként feltettem a kedvenc szempillaspirálom (Maybelline the falsies) és nappal ajakbalzsamot (Manuka Doctor api refine lip enhancer) használtam, este pedig egyik nap a MAC ruby woo rúzsát, másik nap pedig a Gerard Cosmetics 1995 árnyalatát.

101

2 Comments

 • haboskakaoblog

  April 20, 2017 at 8:52 pm

  Gyönyörű éteri fénye van ennek a highlighternek, a szempilláid pedig lenyűgözőek! 🙂

  1. tamaralukovics

   April 20, 2017 at 9:05 pm

   hat ez igazan kedves toled, szebbe tetted az estem ❤

Leave a comment

Your email address will not be published.

Előző bejegyzés Következő bejegyzés