Estée Lauder – Double Wear alapozó

February 11, 2018

Ezer éve szerettem volna írni nektek erről az ikonikus alapozóról, hiszen nincs olyan hét amikor ne kapnék legalább két kérdést vele kapcsolatban. Nagyon sok videóban és blogbejegyzésben említettem már ezt a csodaterméket, de rengeteg kommentben is szerepelt már – sokszor kérdezitek mit használok az arcomra és szinte mindig ez a válasz.

Most jött el az ideje, hogy tényleg úgy érzem bátran írhatok róla, hiszen azon felül hogy immáron több mint öt éve használom napi rendszerességgel, nemrég meghívást kaptam az Estée Lauder Magyarország által, hogy egy kicsit jobban megismerhessem az alapozó történetét, összetételét, valamit megmutatták azt is, hogyan tudják teljesen pontosan bemérni az ember tökéletes árnyalatát a 42 elérhető szín közül.

 

 

Mit ígér?

Az Estée Lauder hivatalos oldala szerint ez az alapozó 24 órás erős fedést biztosít, nem folyik le, nem mozog, nem kenődik. Párás időben, meleg napokon is alkalmas, nem tömíti el a pórusokat és nem hagy nehéz érzést maga után. Nem tartalmaz olajat, építhető a fedése és mattra szárad. Illatanyag-mentes, antiallergén, bőrgyógyászatilag tesztelt, nem oxidálódik és nem vált színt.

Milyen valójában?

Pont ilyen! Nem véletlen, hogy világszerte milliók kedvence, és nem véletlenül használom én sem már hosszú évek óta. Régebben még csak külföldi beauty guruknál lehetett vele találkozni, az elmúlt egy-két évben viszont hatalmas áttörést tapasztaltam Magyarországon is, egyre többen ismerik, egyre több kommentben látom megemlítve. Méltán ilyen felkapott, ugyanis tényleg páratlan formula.

Természetesen csak a saját tapasztalataim alapján tudok beszélni, de a fedése tényleg extra erős és bombabiztos – még púder nélkül sem kenődik, egy perc alatt teljesen megszárad. Építhető a fedése, a közepestől az erősig könnyen lehet vele játszani, ugyanakkor tényleg nem ül bele a pórusokba, nem hagy nehéz, zsíros érzést, tényleg nem is érzed hogy viseled.

Az egyetlen amivel nem értek egyet az az oxidálódás, mert sajnos mint minden másik alapozó, pár perc viselés után ez is bizony oxidálódik. Korántsem annyira mint egy olcsóbb, drogériás termék, de azért itt is érdemes kivárni az 5-10 perces hatóidőt az üzletben, mielőtt megvásárolnánk.

A hivatalos oldalon jelenleg 3,368 értékelés alapján 5 csillagon áll az alapozó, amin egyáltalán nem vagyok meglepődve.

De tényleg, miért ennyire jó?

Sokat dob a helyzeten az is, hogy rengeteg, RENGETEG árnyalatban kapható, nem csak a klasszikus ‘sand’ ‘beige’ ‘natural’, stb. színeket hozta az EL, hanem egy full range színskálát, a legvilágosabbtól a legsötétebb bőrszínig. Figyelembe vették az összes szín meleg- és hideg tónusát is, így még alaposabb lehet a választás. (Nekem például elfogyott az évek során már legalább 6 üveggel és szinte mindig más árnyalatot vásároltam. Ha nem vagy biztos a választásban, akkor bármikor, ingyenesen bemérik az üzletekben a pontos bőrszíned egy spéci kis eszközükkel.

 

 

Ecsettel és szivaccsal egyaránt jól felvihető, a textúrája nem túl vizes, de nem is nehéz eldolgozni. A bőrre kerülve viszonylag gyorsan, de nem azonnal szárad, így annak is van ideje alaposan eldolgozni, aki nem annyira profi ebben. Normál esetben sima csavaros kupak van az üvegén, viszont kapható hozzá pumpa, amivel sokkal jobban szabályozható a felvitel. (Ezt érdemes venni, hiszen nagyon kevés kell belőle!)

A fedése gyönyörűen építhető, ha egy réteg után valamiért még szükség lenne egy másodikra, akkor bátran fel lehet kenni még egyszer, anélkül hogy csomósodna, elkenődne vagy nehéz érzést hagyna. Két rétegben is tökéletesen száraz és matt lesz a végeredmény. Ha azonban természetesen száraz a bőröd, nyugodtan keverhetsz hozzá pár csepp olajat, esetleg vegyítheted a nappali krémeddel, így nem lesz annyira intenzív a fedése viszont sokkal jobban hidratál.

 

 

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, tényleg! Nincs olyan életkor vagy bőrtípus amivel ne működne tökéletesen, mindenki a saját ízlése szerint tud játszani a fedésével. Egy problémás, aknés bőrt gyönyörűen elfed, míg egy eleve szép bőrt még jobban kiegyensúlyoz.

Mennyibe kerül?

Magyarországon az 50 ml-es kiszerelés 12.500 forintért kapható a boltokban.

Mi a különbség a régi és az új formula közt?

Talán sokan észrevettétek, hogy az Estée Lauder előrukkolt a Double Wear kistesójával, aki a Double Wear Nude nevet kapta. A különbség köztük annyi, hogy a Nude egy még könnyebb viselet, viszont ezáltal a fedése is jóval gyengébb. Ugyanolyan minőségien jó alapozó, viszont sokkal vizesebb formula, sokkal inkább tökéletes bőrön mutat csak szépen.

Ezzel nem lehet komolyabb bőrhibákat elfedni, de szerintem kisebb foltokat sem. Fedését tekintve inkább hasonlítanám egy BB krémhez, annak ellenére hogy hivatalosan ő is alapozó. Jobban hidratál, egyáltalán nem szárad mattra, szerintem sokkal jobban kenődik.

Nem mondom hogy rossz, de aki első hallásra beleszeretett a Doble Wear-be, az valószínűleg nem lesz kibékülve a Nude verzióval. Érdemes azért tesztelni a boltokban, hátha valakinek mégis ez a befutó.

 

 

Végső gondolatok

Összességében, mint mindig, tényleg most is csak azt tudom mondani hogy ha egy alapozót vesztek egész életetekben, akkor ez legyen az. Én valódi alapozómániás vagyok, ha nem próbáltam már száz különböző félét akkor egyet sem, és mindig ehhez tértem vissza. Sokszor említettem már hogy ezen kívül egyetlen termékkel találkoztam ami megüti ezt a színvonalat, a Laura Mercier Silk Créme alapozójával, viszont annak az eredeti formulája discountinued, úgyhogy azt már nem is veszem soha.

Aki próbálta már, biztos vagyok benne hogy imádja, úgyhogy ha közületek is használta már valaki akkor ossza meg kommentben a gondolatait/tapasztalatait, érdekel hogy ki mit szeret benne, miért használja ezt az alapozót. Ha mégis akad közületek olyan, aki próbálta és nem vált be neki, annak meg végképp meghallgatnám a véleményét, mert nagyon kíváncsi vagyok milyen bőrtípus az, amin nem működik.

Ha kihagytam bármit, ami érdekel titeket, nyugodtan jelezzétek és azonnal válaszolok!

 

 

♥ tamara

 

 

A bejegyzés nem szponzorált. Az én árnyalatom (többek közt) a 2N2 ‘BUFF’ és a 2W2 ‘RATTAN’.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

Előző bejegyzés Következő bejegyzés