Teszteltem: Dermacol cover make-up

August 31, 2017

sziasztok!

már nagyon régóta készülök letesztelni ezt a terméket, hiszen az elmúlt pár hónapban a csapból is ez folyik. a dermacol ‘make-up cover’ névre keresztelt alapozója állítólagosan a világ legerősebb fedését biztosítja, direkt színházi, színpadi sminkhez fejlesztették ki, egyáltalán nem hétköznapi használatra lett tervezve. rengetegen fedezték fel az amúgy már rég piacon lévő terméket az elmúlt időszakban, de még mindig sok a találgatás az eredményességét illetően. tényleg elfedi a tetoválásokat, erős elszíneződéseket, makacs szem alatti karikákat, piros pattanásokat? tömíti a pórusokat? lehet használni minden nap? jó a minősége? hmmm, lássuk.

 

 

a cseh Dermacol márka már a ’60-as években megszületett a prágai Barrandov filmstúdióban, ahol áttörő kozmetikai és bőrgyógyászati fejlesztések gyermekeként jött létre ez az ultra pigmentált alapozó is. mára már világszerte ismert és szeretett a márka, nem csak európában de amerikában, kanadában vagy ausztráliában is használják. mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy rögtön a szomszédban gyártják, így nagyon olcsón és nagyon könnyen hozzájuthatunk. plusz infó, hogy a Dermacol soha nem tesztelt állatokon.

az alapozóról:

– teljesen vízálló (teszteltem, tényleg az)
– hipoallergén (jelentsen ez bármit is, még sosem néztem utána)
– minden bőrre jó (én zsíros bőrre nem ajánlom)
– SPF 30 fényvédőt tartalmaz, ami elég magas az átlagos alapozók közt
– full coverage
– 50% pigmenttartalom (ez NAGYON magas)
– 12-15 árnyalatban létezik (boltfüggő)
– akár az egész bőrfelület komplett kivilágosítására/sötétítésére alkalmas

mielőtt megkezdenénk a tesztelést, egy perc néma csend, mert sajnos totál rossz árnyalatot vettem belőle. ez nagy hátulütő, nagyon alapos utánajárás után rendeljétek meg, mert ugye sehol nem lehet próbálgatni a színeit.

 

dermacol make-up cover alapozó

dermacol make-up cover alapozó

 

ahogy a képeken is láthatjátok, egy pici, kompakt alapozóról van szó. nagyon szeretem a csomagolását, tényleg mini és elfér bárhol, de mivel egy borsszemnyi elég belőle az egész arcra, ezért kb. örökké elég lesz. maga a csomagolás is nagyon jó minőségű, bár a dobozát sajnos nem tudtam befotózni mert szétrágták a macskák.

az első pár alkalommal ekövettem azt a hibát, hogy túl sokat nyomtam ki belőle, bár így is lényegesen kevesebbet szoktam mint egy normál alapozóból. egyszerűen nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy MENNYIRE kevés kell belőle! nagyon-nagyon parányi adagot használjatok csak, a többi felesleges pazarlás, és nehezen is szárad meg.

én ecset helyett inkább nedves szivaccsal ajánlanám a felvitelét, így talán természetesebb lesz a hatás. teljesen full coverage, úgyhogy egy réteg bőségesen elég belőle, nagyon dewy finisht hagy maga után, így érdemes púderezni. inkább áttetsző púdert ajánlok, mert ha még erre az erős fedésre rámegyünk egy színezett púderrel, már szerintem nagyon maszkszerű lesz a hatás.

a fedése páratlan – tényleg beváltja a hozzá fűzött ígéreteket. ha nincs nagyon alaposan, szépen eldolgozva, akkor már túlzottan vastagon fed.

ez az alapozó valóban alkalmas a bőrszín elváltoztatására, ezáltal kiváló korrektor is, hiszen a szem alatti sötét karikákat remekül eltűnteti. továbbá a mindennapi alapozónkba keverve is jó választás lehet, hogy erősebb fedést kapjunk. viszont teljes arcra, minden napos használatra csak nagyon indokolt esetben ajánlanám, mert elég zsíros érzetet hagy a bőrön, lélegezni pedig egyáltalán nem hagyja azt. a korábban említett púderezéssel megszüntethető ugyan a nemkívánatos fényesség/zsírosság, de ettől függetlenül mindenképp érezni fogod ha az arcodon van ez az alapozó.

 

dermacol make-up cover alapozó

dermacol make-up cover alapozó

 

lemosni brutálisan nehéz – tényleg vízálló. kell hozzá jó mennyiségű sminklemosó és egy bő adag víz, de utána is inkább ajánlatos nedves törlőkendővel megszárítani a bőrt törölköző helyett, hogy ne kenj össze semmit.

egyelőre csak a kezemen láthatjátok befotózva, de hétvégén érkezik egy sminkvideó, amiben élesben is bemutatom a működését.

összegzésképp azt mondanám, hogy ez az alapozó bomba jó arra a célra amire készült – erősebb hibák, színek átmeneti elfedésére. itthon a notino.hu-n tudjátok megvásárolni, kevesebb mint 3000 forintért ami szerény véleményem szerint fantasztikus ár, tekintve hogy nagyon sokáig elég. én mindenképp azt javaslom, hogy ha valaki szeretné letesztelni de nincs szüksége minden nap brutál durva fedésre, az használja el szép apránként a szokásos alapozójához keverve.

nálam ez az alapozó 10/10 ahhoz képest amit ígér, egyáltalán nem csalódtam benne, csak pozitívan. még egyszer utoljára kihangsúlyozom, hogy ez NEM azt jelenti, hogy 10/10 ajánlom mindennapos használatra, teljes arcra, inkább csak extrémebb esetekben, tetoválások, sebek elfedésére, vagy alapozóba keverve.

 

ti már teszteltétek? kinek mi a véleménye? írjátok meg!

♥ tamara

Leave a comment

Your email address will not be published.

Előző bejegyzés Következő bejegyzés