A legfőbb ellenség: Narancsbőr (előtte – utána képekkel)

July 10, 2018
Blog post

Ma újdonságképp egy olyan témát hoztam nektek, ami kivételesen nem a sminkeléssel vagy az arcbőr ápolásával kapcsolatos, ugyanakkor valószínűleg jóval többeteket érint és érdekelhet, mint az előbbiek. Sokan nem szeretnek róla beszélni, de szerintem minél több információt megosztunk egymás közt, annál hatékonyabban vehetjük fel a harcot minden nemkívánatos szépséghibánk ellen – már azokat értve ezalatt amik ellen tényleg lehet is tenni.

A cellulit (vagyis köznapi nevén narancsbőr) nem más, mint egy lokális zsírfelhalmozódás, ami eredményeképp nem kívánt gödröcskék és kitüremkedések alakulhatnak ki leginkább comb- és fenéktájt. Semmi misztéria nincs benne, ennyire egyszerű az egész, mégis pokolian nehéz megszabadulni tőle. Azt olvastam, hogy gyakotlatilag a nők 90%-át érinti a probléma világszerte, ami elképesztő szám, de egyébként férfiakon is könnyen előfordulhat. Nem csak a comb és a fenék környékén, de a has körül is kialakulhat, vagy akár a felsőkar oldalán is – biztosan mindannyian találkoztatok már ilyen esetekkel.

A cellulit ugyan betegségnek nem számít, de jelentősen ronthat az énképünkön, zavaró, nemkívánatos szépséghiba, amivel nagyon kevesen tudnak megbarátkozni, én legalábbis sosem találkoztam még olyan nővel, aki örülne a narancsbőrének. Tulajdonképpen a mai napig kutatják hogy pontosan miért alakul ki ennyi embernél és hogyan lehet teljes mértékben megszabadulni tőle, de 100%-os eredményt sajnos még nem nagyon értek el semmilyen kezeléssel. Hálistennek én sem maradtam ki a buliból, sőt, egy korábbi videómban már említettem hogy gyakorlatilag már gyermekkorom végén elkezdődött a probléma, hiszen általános iskola hatodiktól kezdve narancsbőrös volt a combom. Sosem hitte el senki akinek meséltem, mindig mindenki legyintett hogy ‘jáááj hát narancsbőre csak a kövéreknek van, nézd meg te milyen kákabelű vagy’, de sajnos az igazság az, hogy narancsbőre MINDENKINEK lehet, és általában majdnem mindenkinek van is.

Sokat számít, ha az ember gyermekkorától sportol, egészségesen táplálkozik és alapvetően egy egészséges és aktív életmódot folytat. Sajnos a ’90-es években ez még olyannyira nem volt divat, hogy szerintem túlnyomó többségünk minden nap alsóhangon 4-5 szendvicset, melegszendvicset, pizzaszeletet, sajtburgert, csokit, cukrot, kólát és chipset fogyasztott, ha otthon nem is akkor az iskolabüfében tuti. Nem árultak salátát, zöldségmártogatóst, sok helyen gyümölcsöt sem. Mars, Twix, Kinder Bueno, kóla és társai – a legegészségesebb folyadék az utálatos mentes vizen kívül talán a főzött tea volt, amibe mondanom sem kell hogy adagonként legalább egy evőkanálnyi kristálycukor került. Rántott husis szendvics, trappistasajt minden tetején, alkarnyi melegszendvicsek és bagettek mindenhol. Tény hogy borzasztó finom volt mindegyik, de vérzik a szívem a sok elvesztegetett évért amikor akár egészségesen is táplálkozhattam volna.

Bármennyire is állítják sokan, hogy a narancsbőr kialakulása kizárólag  az egyén hibája és felelőssége, hogy megelőzhető illetve sok sportolással könnyen meg is szüntethető, ez sajnos koránt sincs így. A cellulit kialakulásáért kőkeményen felelős a genetika is, ez puszta orvosilag bizonyított tény. Nem, nem csak a genetika felelős érte, de sajnos az is közrejátszik. Emellett rengeteg tényező befolyásolja a kialakulás esélyét és mértékét, de alapvetően az egészségtelen táplálkozás, a kevés folyadékbevitel, a mozgásszegény életmód és a stressz a legfőbb okok. Természetesen nem vagyok orvos, úgyhogy akit mélyebben érdekel a téma az olvasgasson utána a témának különféle tanulmányokban – meglepő hogy mennyi mindent tanultam én is az elmúlt hónapokban.

Mi lehet a megoldás?

Egyszer s mindenkorra felejtsük el a csodatevő krémeket, pakolásokat, bőrradírokat – semmilyen orvosi bizonyíték nincs arra, hogy akár képesek lennének ezek a krémek kellő koncentráltságban bejutni a bőr alá, arról pedig végképp semmi, hogy hatásosak lennének-e. Alapvetően jó dolog radírozni és hidratáltan tartani bőrt, tehát ártani nem fogunk vele, de felesleges pénzkidobás külön naracsbőrre való kencéket venni.

Léteznek különféle masszázsok is a probléma megoldására, én személy szerint próbáltam már egy-két különféle kezelést, rengeteg ismerősöm is, de senkinek nem vált be a dolog. Én hiszem hogy LEHET jótékony hatása, keringésfokozás, anyagcserefokozás, izomlazítás és alapvetően stresszoldás, de szerény véleményem szerint masszázzsal nem lehet megszüntetni a problémát. Aki olyan mértékben van elkeseredve a narancsbőrétől hogy netán már zsírleszíváson is gondolkodott, az alaposan nézzen utána ennek, mert ezen még az sem segít. (Tekintve hogy a narancsbőrt képző zsírsejtek annyira felső rétegben találhatók, hogy a liposzukció egészen egyszerűen ott nem végezhető el biztonsággal).

Persze nem azért született ez a cikk, hogy mindenkit elkeserítsek, sokkal inkább azért, hogy leírjam a személyes tapasztalataim és olyan alternatívákat mutassak nektek, amiket lehet hogy sokan még nem ismertek vagy próbáltatok.

Egy ideje járok injekciós zsírbontásra és RF kezelésre, erről már nagyon sokan kérdeztetek is, úgyhogy szerettem volna megosztani az eddigi tapasztalatokat és a kezelések előnyeit és hátrányait. Bár injekciózáson még csak egyszer voltam, RF kezelésen már háromszor is, így első körben erről szeretnék bővebben beszámolni.

Senki nem fizet nekem ezért a posztért, mégis szerettem volna egy nagyon alapos és átfogó bejegyzést írni erről a problémakörről és magáról a rádiófrekvenciás kezelésről, mert már én is látom saját tapasztalatok alapján, hogy tényleg jó. Nem, nem radírozta le rólam a cellulitot az RF, viszont pont annyit tett hogy nagyjából 10 év után ismét hajlandó vagyok shortot felvenni nyáron, sőt, igazából egy szál bugyiban is flangálnék ha lehetne. Nem véletlenül nem láttatok eddig még soha olyan képet rólam, ahol hátulról mutatnám a combom például egy bikiniben – a látvány szégyenletes volt. Persze ha az ember fekszik akkor még istenes a dolog, de amint felálltam és rásütött a napfény, legszívesebben becsavartam volna magam egy paplanba és bebújtam volna egy barlang mélyére. És én még szerencsésnek mondhatom magam hogy csak a hátsó combom ilyen durva – sokaknál ugyanez a helyzet a karjukon, a hasukon vagy fenéktájt.

Mi az az RF?

Sok év után először jelent meg olyan kezelés a piacon, amit ténylegesen vizsgáltak és jótékony hatásúnak ítéltek a narancsbőr kezelését illetően, viszont hajlamosak vagyunk egy ilyen információmorzsára azonnal lecsapni és alaposabb utánajárás nélkül az első adandó alkalommal kipróbálni. Én is sokat hallottam már a rádiófrekvenciás kezelésekről, főleg nyár előtt megy a dömping mindenhol, hetente x spam érkezik az én postaládámba is különféle kuponokról, akciókról, bérletekről. Én már hálistennek kinőttem abból a korból hogy ilyesmik ingereljenek, ezért még soha eszembe sem jutott kipróbálni a rádiófrekvenciát, viszont egy szerencsés véletlen folytán mégis adódott rá alkalmam.

Pár hete azzal kerestem fel egy általam szimpatikusnak, megbízhatónak és professzionálisnak ítélt klinikát, hogy ki szeretném próbálni az injekciós zsírbontást (mezoterápia). Akkor egy alapos, 30 perces beszélgetés során Andi, a Forma Bontó Medical tulaja arra bíztatott, hogy ha tényleg komolyan gondolom a kezelést és meg szeretnék szabadulni a narancsbőröm jelentős részétől, akkor járjak el mellette RF kezelésre is, mert szerinte szó szerint csodákra képes. Bár őszintén nem kételkedtem Andi szakértelmében, sem a náluk található gépekben, azért azt fenntartásokkal kezeltem, hogy egy ilyen mértékű cellulit el tudna tűnni pár alkalom rádiófrekvenciától.

Az igazi döbbenet akkor ért, mikor Andi elmagyarázta hogy a legtöbb szalonban ázsai import gépeket használnak és 10-15 perces kezelésre árulnak bérletet. Nem célom más helyeket besarazni, úgyhogy nem is mondok erre semmit, de annyit érdemes tudni, hogy az ő gépük Magyar gyártmány, Győrben készült, a kezelés pedig minimum 70 (!!!) percig tart. Ezzel szerintem a legfontosabbakat el is mondtam, mindenki vonja le a saját konklúzióját.

Ez az RF gép egyszerre targetálja a zsírszöveteket és a kötőszöveteket – míg az előzőt bontja, a másodikat feszesíti, ezzel formálva az alakot. Még egyszer mondom, senki ne számítson arra hogy az első kezelés után vígan felpattan és 20 kilóval könnyebb, de 2-3 kezelés után már olyan látványos az eredmény, hogy sokszor azon kapom magam hogy a saját fenekem nézegetem a tükörben.

A kezelés menete rendkívül egyszerű, először a gép rádiófrekvenciás fejét használják az érintett területen, ezzel felmelegítve a zsírszöveteket, majd következik a vákuumfej ami tulajdonképpen az ürítésben segédkezik. Minden felbomlott zsírszövet természetes úton, a nyirokrendszer által távozik a szervezetből, vizelet és széklet útján. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy először kellemesen felmelegszik az adott terstrész, majd egy egyáltalán nem fájdalmas vákuumkezelés következik. Ez nagyjából 70 percig tart, ennyi idő mindenképp kell ahhoz, hogy tényleg történjen is valami.

Saját tapasztalatok

Bár mindannyian teljesen más genetikával rendelkezünk, más életmódot folytatunk és más a kialakult cellulitunk mértéke, tudom, hogy rengetegen fogtok arról kérdezni hogy nálam pontosan milyen változásokat hozott a kezelés. Nem győzöm tényleg hangsúlyozni, hogy nálam durva volt a cellulit mértéke, gyakorlatilag tizennégy éve jelen van a combomon, egyre csak durvábban, szóval aki még csak most kezdi észlelni magán a gödröcskéket annak szerintem teljesen 100%-osan is el tudja tünteti az RF kezelés, injekciózásra egyáltalán nincs is szükség. Aki viszont hasonló cipőben jár és tényleg nagyon előrehaladott a cellulit mértéke, az ne számítson arra, hogy egy kezelés után megoldódik minden problémája.

Én leginkább azokon a területeken érzékeltem nagyon drasztikus változást, ahol egyébként sem volt annyira durva a narancsbőr, ott szinte teljesen el is tűnt. Ahol eleve sokkal mélyebb, erősebb gödrök voltak ott csak halványulást látok, viszont így is sokkal szebb, mint volt.

Fontosnak tartom leírni azt is, hogy emellett RENGETEG folyadékbevitel szükséges, hiszen a feloldódott zsírszövet a nyirokrendszeren át távozik, minél többet iszunk, annál gyorsabban és alaposabban ürül. Nyilván ha ezt még kombináljuk egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással, izomépítéssel is, akkor aztán tényleg irigylésre méltó eredményeket érhetünk el. Végezetül pedig még egy gondolat – igaz, hogy mezoterápia vagy rádiófrekvenciás kezelés segítségével gyorsabban és hatékonyabban vehetjük fel a harcot a cellulittal, tényleg senki ne várjon változást egyik napról a másikra. Így ténylegesen gyorsabb és látványosabb a változás, de azért itt is hetekkel kalkuláljunk.

Mivel én eddig csak ebben a szalonban jártam RF kezelésen és velük volt alapos konzultációm, más helyet nem tudok és nem is ajánlanék jó szívvel. Tudom, hogy itt kedvesek, alaposak, segítőkészek és tényleg profik, ami abból is látszik hogy nem 10-15 percig kenegetnek mindenféle krémmel, hanem a 70 perces kezelés tényleg 70 percig tart. Előtte-utána fotókkal dokumentáltuk a dolgokat, ami nálam már eleve hatalmas plusz pont, mert tudom, hogy van nyoma a dolognak. Aki szívesen kipróbálná ezt a kezelést, az ezen a linken olvashat róla bővebben: http://fogyasztas-alakformalas.hu/dr-derm-equipment-zsirbontas-es-testfeszesites

 

Az én előtte – utána eredményem EGY injekciós zsírbontás és rádiófrekvenciás kezelés után:

Előtte
Utána – egy kezelés

 

Írjátok meg nekem, hogy mit gondoltok erről a témáról, mi az amit már próbáltatok, bevált-e, vagy esetleg pénzkidobásnak ítéltétek?

Írjatok nyugodtan személyes tapasztalatokat, házi praktikákat, vagy fontos információkat amit esetleg én kihagytam a cikkből.

Kellemes, cellulitmentes nyarat minden leányzónak!

♥ tamara

 

 

 

22 Comments

 • Lili

  October 7, 2019 at 2:17 pm

  Hasonló cipőben járok…
  Nagyon vékony voltam ami már zavart ezért orvoshoz fordultam aki írt össze nekem egy étrendet ami segít a hízásban valamint rendszeres edzés tervet is kaptam (azt már nem a dokitól) betartottam de a narancsbőr még is megjelent és azóta nem szabadulok tőle már mindent kipróbáltam sót nagyon minimális szinten fogyasztok rengeteg folyadék és edzés és semmi striákkal teli a combom tükörbe már alig merem megnézni magam 🙁

  1. tamaralukovics

   October 7, 2019 at 3:08 pm

   sajnos valamilyen szinten tényleg genetika kérdése 🙁

 • Anonymous

  July 22, 2018 at 6:14 pm

  Az én történetem is hasonló. 13-14 évesen narancsbőr a combomon, és striák két oldalt. Mindez annak ellenére, hogy vékony voltam, nem nőttem gyorsan és nem ingadozott a súlyom. Pedig nem is nassoltam sose. Genetika, nagyon sokat számít. Ez a legmakacsabb terület. Sok mozgás, folyadék, akár nyirokmasszázs. Én is vallom, hogy a csodát ígérő krémeket és kapszulákat el kell felejteni, sőt, minden fillér kidobott pénz amit rájuk költünk. A sófogyasztást írta valaki fent, erre valóban nagyon kell figyelni.

  Az eredményed bámulatos. 🙂
  Kitartás nekünk és küzdelem!!!
  Gabi

  1. tamaralukovics

   July 22, 2018 at 10:54 pm

   nagyon köszönöm hogy te is megosztottad a tapasztalataid!! ❤️

 • Anonymous

  July 17, 2018 at 1:38 pm

  Fake tan alatt az önbarnítót érted ? 😀

  1. tamaralukovics

   July 17, 2018 at 11:24 pm

   igen!

 • Anonymous

  July 16, 2018 at 9:42 pm

  Szoli előtt body scrub-ot szoktál-e használni, az egyenletes barnulásért vagy úgy általában ?
  Amúgy Braun epilátor mennyire vált be? 🙂 nekem Braun Silk-épil 5 5-531 készülék van meg, de nagyon érdekel BRAUN SILK-ÉPIL 9 modell ,főleg a masszírozó fej miatt 🙂 Nem tudok dönteni ez érné meg jobban vagy philips satinelle prestige 😛

  1. tamaralukovics

   July 17, 2018 at 12:11 am

   hmm szolarium elott nem radirozok, ez meg nem fordult meg a fejemben soha. nem tudom kell-e?! fake tan elott muszaj, de az eleg mas tortenet.
   a braun epilator nagyon nagyon jo! elotte is braunom volt es tette a dolgat de fajt nagyon, ez a masszazsfej viszont nagyon jo talalmany, arrol nem is beszelve hogy az enyem vilagit epilalas kozben szoval minden egyes kis szorszalat lehet latni. szoval tenyleg csak ajanlani tudom 🙂

 • Anonymous

  July 15, 2018 at 2:47 pm

  Szerintem sem valami feltűnő, de az ember saját magának kell megfelelnie 🙂
  Én kávés radírtól mindent próbáltam 😀 De ez tényleg igaz van akinek még az edzés sem segít a dolgon.
  Nagyon számít a genetikai hajlam…
  Testápolós rutint amúgy nem tervezel bemutatni ? 🙂
  szerintem nagyon szép és egységes a bőröd képeken (testen is )

  1. tamaralukovics

   July 15, 2018 at 4:14 pm

   koszonom szepen, de egyaltalan nincs testapolasi rutinom 😀 1-2 hetente egyszer jut eszembe testapolot hasznalni (the body shop testjoghurt), illetve most nyaron napozas, parszor szolarium es ezek a radiofrekvencias kezelesek.

 • Anonymous

  July 12, 2018 at 12:15 pm

  Sziasztok!

  Nem szeretnék okoskodni (de természetesen fogok 😀 )… A só fogyasztás nagyban hozzájárul a narancsbőrhöz, ugyanis vízmegkötő szerepet játszik az étkezésben. Szóval lányok csínján a sóval. Nekem személy szerint a szülés után vált borzasztóvá a combomon a cellulitisz, pedig alig híztam valamit várandósan… 🙁 Már nagyon sokat javult a helyzet, mert tettem ellene (sport+étkezés+sok sok víz), de sajnos a kor előrehaladtával ez még rosszabb. Majd a 2. gyerek után szerintem én is benevezek egy hasonló kezelésre. Köszi, hogy beszámoltál erről nekünk 🙂

  Puszi,
  Georgina

  1. tamaralukovics

   July 15, 2018 at 4:12 pm

   koszonunk szepen minden tapasztalatot!!

 • Anonymous

  July 11, 2018 at 9:18 am

  Te, Nekem fel sem tűnt először (pár hete) ezen a képen hogy az narancsbőr lenne a lábadon, de most, hogy kontextusba került, baromi nagy respect hogy ezt így kiraktad a netre. Nem azért, mert szégyellni kellene az insta-közösség előtt, mert baromi szép vagy így is, félre ne értsd! De tudod tökéletes seggek meg lábak mindenhol.. Hát igen, ez a kedves fotosop műve :))

  1. tamaralukovics

   July 11, 2018 at 11:14 pm

   hmm azert nem mondanek ilyet, nagyon sok lany iszonyu kemenyen edz es dietazik hogy olyan feneke es combja legyen, szoval ne vegyunk mindenkit egy kalap ala, de teny, hogy azert tobb embernel jelen van ez a problema, mint amit mi kulso szemlelokent latunk.

 • Andi

  July 10, 2018 at 10:37 pm

  Szia!Szàmomra nagyon hasznos tapasztalatokat osztottàl meg, és nem utolsó sorban hiteles, igazi. Köszönet érte!

  1. tamaralukovics

   July 11, 2018 at 11:12 pm

   nagyon nagyon orulok! 🙂 koszi, hogy elolvastad.

 • Anonymous

  July 10, 2018 at 6:05 pm

  En ugyanezzel a problemaval kuszkodok evek ota es mar kezdtem feladni a harcot de ugy tunik megis van ra akkor megoldas ❤️ Teljesen aterzem a helyzeted mert mindig megkapom en is hogy nekem tuti nincs narancsborom csak tulhuzom a helyzetet. Orulok hogy nem vagyok egyedul ezzel 🙂

  1. tamaralukovics

   July 11, 2018 at 11:10 pm

   dehogy vagy, sot! tenyleg a legtobb no talalkozik ezzel a problemaval elete soran, keves az a szerencses, aki egyaltalan nem. sok sikert!

 • Anonymous

  July 10, 2018 at 2:51 pm

  Szerintem szuper hogy bloggerként is így felvállalod ezt a témát míg más csak ki ‘Photoshoppolná’. Nem vagyunk tökéletesek és jó hogy ezt valaki nyilvánosan vállalja! Csak így tovább!

  1. tamaralukovics

   July 11, 2018 at 11:09 pm

   egyreszt szerintem sem jo mindent kendozni, masreszt valahol megertem azokat is, akik ebbol elnek es szeretnenek a tokeletessegre torekedni. de szerintem is fontos az ilyesmirol beszelni!

 • Eszter

  July 10, 2018 at 2:30 pm

  Ugyanebben a cipőben járok, Te vékony vagy nem lehet narancsborod!! Nos, fürdőruhában inkább elölről próbálok mutatkozni és soha nem volt pl tanga alsós furdorucim sem, mert nekem a fenekemen vészes a helyzet, plusz a combom is hasonló állapotban van 🙁 Irigykedve nézem azokat a lányokat, akik hátulról fotózva is tokeletesek, de 95%ban ez vszinu photoshop 😀 Persze ez nem nyugtat meg teljesen, de tény, hogy nem egyedül vagyunk ezzel.
  Érdekes, hogy ez eszembe se jutott, de teljesen magamra ismertem a cola chips résznél 🙁 napi rutin volt a suli büfében a hot dog + cola + twix ebéd mellett is!!! Nem lehet mást tenni, mint változtatni a szokasokon, de ez nekem sem hozott szemmel látható változást.
  Köszi a posztot!! 🙂

  1. tamaralukovics

   July 11, 2018 at 11:08 pm

   orulok, hogy nem vagyunk egyedul a problemaval, de latod, azert lehet rajta valtoztatni!! 🙂 kitartas, sok sok viz, mozgas, dieta, bonuszkent pedig ilyen kiraly kezelesek is leteznek.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Előző bejegyzés Következő bejegyzés